Over ons

Hoi! Wij zijn Christine en Theo,

Wij hebben Verheggen Mode in 2008 overgenomen van de vorige generatie.  Het blijft altijd spannend, de vertaalslag maken naar de toekomst. Onze eigen invulling van de merken en de koers uitzetten . We mogen zeggen dat het aardig gelukt is, samen met ons team hebben we een weg gevonden om een mode bewuste creatieve winkel te realiseren . Anders dan de massa winkels die als paddenstoelen uit de grond schieten in de steden en wijken . Het fijne is dat we klein zijn dat geeft de mogelijkheid om snel te reageren op de markt.  Loop eens binnen en ervaar het zelf. Consumenten zijn kritischer dan ooit tevoren, en terecht! Men heeft meer kijk op de wereld. Maatschappelijk verantwoordelijk ondernemen is tegenwoordig een natuurlijk gevolg. We proberen zo klein als we zijn ook een aandeel te nemen in die stroming en denken mee op dat vlak . Zo houden we rekening met de inkoop van goederen en doen we  de communicatie naar onze klanten tegenwoordig niet meer via huis aan huisblaadjes maar via direct mail of Facebook en Instagram. 

 

Historie van Verheggen Mode

Verheggen Mode begon met haar activiteiten in 1989. In dat jaar werden de winkelstraten in Heythuysen op de “schop’’ genomen van de kerk tot ver voorbij de Tump. Door bestuurders van provincie en gemeente werden de hernieuwde Dorpstraat en Stationstraat officieel geopend. Dat ging gepaard met een geweldige grote stoet van belangstellenden, voorafgegaan door de harmonie L’union en een heuse stoomwals. Rond de middag arriveerde de optocht met de edelachtbare dames en heren bij Verheggen–Mode, toen nog Verheggen-Passepartout geheten. Door de heer Albert van de Kop werd een “spontane” openingshandeling verricht waarna er de gehele middag modeshows werden gehouden.

Tijdens renovaties van Verheggen-Mode, trof men bijgaande geëmailleerde muurplaat met het opschrift aan: “FIRMA STEEGMANS MANUFACTUREN BOTER EIEREN EN GROS EN DETAIL”
Het is dezelfde naam als op het onderschrift op de foto :de toenmalige bewoners uit 1904. De heer Steegmans voor de ingang van zijn café-winkel. In 1916 begon mevrouw Hendriks-Schreurs er een textiel annex kruideniers winkel zoals dat in die tijd de gewoonte was. Tot 1986 ging men kopen bij “Harjet”, zoals de winkel in Heitse en omgeving werd genoemd. Vervolgens werd het een winkel in vrijetijd en mode kleding tot het in 1989 door Lidy en Jan Verheggen een sport en modewinkel werd  onder de naam Verheggen-Passepartout . Met de komst van Theo en Christine als opvolgers trad óók het digitale tijdperk aan en met een grondige verbouwing werd de winkel met ruim 100m2  uitgebreid en werd er de textieldrukkerij aan toegevoegd. 

Firma Steegmans 1904